Camping de la Pointe du Talud in Ploemeur: de stad en activiteiten

Camping de la Pointe du Talud is ideaal gelegen in het hart van Zuid-Bretagne in Ploemeur. U kunt genieten van vele activiteiten in een uitzonderlijke natuurlijke omgeving tussen land en zee, voor een verrijkend en ontspannen vakantieverblijf. Ploemeur heeft ook een zeer rijk erfgoed, dat dringend ontdekt moet worden!

Ploemeur, een stad en een regio om te bezoeken

Van de Bretonse "Planwour" tot Ploemeur Ploue(v) Meur, wat "Parochie" betekent, Ploemeur is een stad vol geschiedenis. Vele megalithische monumenten getuigen van een menselijke aanwezigheid sinds de neolithische periode. Deze megalieten zijn de bijzonderheden van deze regio. Ondanks de vele verwoestingen heeft Ploemeur nog steeds een rijk erfgoed, zijn er 13 sites geïdentificeerd die "territoriale bescherming" waardig zijn en zijn er 6 ontwikkeld.

De stad heeft ook verschillende kapellen en fonteinen, waaronder de kapel van St. Anne en de Calvarieberg en de Fontaine Notre Dame, die beide deel uitmaken van het historisch erfgoed. Dankzij de grote diversiteit biedt Ploemeur een breed scala aan activiteiten om met familie of vrienden te ontdekken.

Te ontdekken activiteiten in de buurt van de Camping de la Pointe du Talud


Ploemeur is een stad die veel mogelijkheden biedt voor activiteiten, zowel op het land als op zee. U kunt uw batterijen opladen op het platteland of aan de kust. Aan de kust kunt u de omliggende eilanden zoals Groix Island voor de camping ontdekken, of de boot nemen die in Lomener ligt, op minder dan 5 minuten van de camping, om er te komen. U kunt ook genieten van activiteiten aan de kust of van de weelderige stranden. Keuze aan activiteiten: Wandelen of fietsen op het 17 km lange kustpad, vissen of watersporten, luieren op het strand van Le Péréllo op slechts 800 m. Vlakbij de camping Pointe du Talud is het mogelijk om de dierentuin van Pont Scorff te bezoeken op 20 minuten, de stad Sailing en de onderwaterwereld in Lorient op 15 minuten, het dorp Poul Fétan op 45 minuten afstand..... zonder de megalieten, fonteinen, fonteinen, kapellen en musea in de omgeving te ontdekken op Ploemeur en omgeving.

Ontdek alle bestemmingen van Toerisme in Zuid-Bretagne tijdens uw verblijf op Camping de la Pointe du Talud.

www.ploemeur.com www.lorient-tourisme.fr www.lorient-tourisme.fr www.lorient-tourisme.fr www.lorient-tourisme.fr

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI