Camping de la Pointe du Talud: Ontdek en bezoek Quimper in Bretagne

Camping de la Pointe du Talud is een geweldige plek om een vakantie in Zuid-Bretagne te huren. Onze camping ligt op minder dan een uur van Quimper: het is zeer gemakkelijk bereikbaar om de charme en geschiedenis te ontdekken. Quimper is een stad van kunst en geschiedenis en de hoofdstad van Cornwall.

Quimper, een stad van kunst en geschiedenis

Quimper, wiens naam "samenvloeiing" in het Bretons betekent, is uitgeroepen tot stad van Kunst en Geschiedenis dankzij de kwaliteit van het architecturale erfgoed. Het archeologisch onderzoek en de ontdekking van aardewerk en dolmens getuigen van de bezetting van de stad en haar omgeving. Vanaf de 15e eeuw was de stad de hoofdstad van het bisdom Cornouaille en van het hertogdom Cornouaille. Het bewaard gebleven erfgoed weerspiegelt de rijke geschiedenis van deze stad en het odet dat haar vandaag de dag als de mooiste rivier van Frankrijk wordt beschouwd.

Bezienswaardigheden in Quimper en omgeving

Er is geen tijd om je te vervelen als je in Quimper bent! De stad heeft veel verrassingen in petto. Het is moeilijk Quimper te bezoeken zonder een bezoek aan de Place St Corentin waar de gelijknamige kathedraal, het bisschoppelijk paleis en het Bretoense departementale museum ons de geschiedenis van deze stad vertellen. Langs de Odet, weelderige landschappen parade, met inbegrip van de tuin van de Priorij van Locmaria, die is bekroond met het label "Remarkable Garden". Quimper is ook de hoofdstad van het aardewerk: dompel u onder in deze 320 jaar oude geschiedenis door een bezoek te brengen aan de enige aardewerkfabriek van de stad in de wijk Locmaria. Verblijf op Camping de la Pointe du Talud en ontdek alle toeristische regio's in Zuid-Bretagne.

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI