Camping de la Pointe du Talud: ontdek en bezoek het schiereiland Quiberon

Camping de la Pointe du Talud ligt in het hart van Zuid-Bretagne in Morbihan, in Ploemeur. Op slechts een uur van de camping, ontdek het schiereiland Quiberon, het biedt een verscheidenheid aan activiteiten tussen Landes en Villages, om het hele jaar door te ervaren en te delen.

Het schiereiland Quiberon: een rijke geschiedenis om te ontdekken.

Omringd door de Atlantische Oceaan is het schiereiland Quiberon een badplaats vol schatten dankzij zijn rijke en gevarieerde geschiedenis. Veel dolmens en menhirs zijn nog steeds zichtbaar in Quiberon, overblijfselen uit het Armoricaanse Neolithicum. U kunt bijvoorbeeld menhirs in bisschopspet of de gebroken menhir bewonderen. Quiberon was niet altijd een schiereiland, met de tijd en de massale ontbossing in de Middeleeuwen, het zand bewoog zich geleidelijk naar de baai, Quiberon werd een schiereiland in de 11de eeuw. Deze badplaats zit vol met plaatsen om met vrienden of familie te ontdekken.

Het station van Quiberon: een veelheid aan activiteiten om te doen

Of u nu een sportliefhebber of een luie liefhebber bent, het schiereiland Quiberon staat het hele jaar door vol met activiteiten. Voor de fietsliefhebbers kunt u alle facetten van de stad Quiberon ontdekken met de fiets, met een gids of alleen. In het westen de wilde rotskust en in het oosten de fijne zandstranden. Langs de Atlantische Oceaan zijn er vele stranden en ook watersporten staan op het programma, een leuke manier om de kust te verkennen. Het schiereiland Quiberon staat ook bekend om zijn gastronomie, La Biscuiterie de Quiberon heet u van harte welkom om Bretoense lekkernijen zoals Kouign Aman te ontdekken. U kunt ook genieten van gerookte zalm voor uw ogen aan de Côté Sauvage en u kunt vis in blik terugbrengen om uw herinneringen te delen met uw gezin. Ontdek alle toeristische trekpleisters in Zuid-Bretagne om te ontdekken tijdens uw verblijf op Camping de la Pointe du Talud.

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI