Toeristische bezoeken in Zuid-Bretagne, vlakbij de camping Pointe du Talud

Camping de la Pointe du Talud is ideaal gelegen in het hart van Zuid-Bretagne. Veel steden en toeristische trekpleisters bevinden zich in de omgeving. Wij helpen u om uw vakantie in Morbihan zo goed mogelijk voor te bereiden. Ontdek de must-see plaatsen, aan de poort van de Golf van Morbihan, voor een onvergetelijke vakantie.

Ploemeur, de stad waar de camping Pointe du Talud ligt, een stad vol charme en geschiedenis. Tussen land en zee, het verrukt zowel liefhebbers van het platteland als liefhebbers van luiheid op het strand.... Niet te missen: de markt die elke zondag van het jaar veel lokale producten aanbiedt.

Lorient ligt op slechts 10 km van Camping de la Pointe du Talud, bijgenaamd de stad van zes havens. Het is een stad die gericht is op watersportactiviteiten. Het is beroemd om zijn Interceltic Festival, dat elk jaar in augustus plaatsvindt, een geweldige gelegenheid om de Bretonse cultuur te ontdekken.

De stad Carnac is een badplaats, gelegen op slechts 45 minuten van Ploemeur. Beroemd om zijn witte zandstranden, maar ook om zijn rijen menhirs. Het is een 3 in 1 stad die iedereen tevreden kan stellen: de megalithische velden, het dorp en zijn markt en Carnac-Plage, beroemd om zijn fijne zandstranden.

Op slechts enkele kilometers van Carnac ligt het schiereiland Quiberon, een veelzijdige stad. Het ontbreekt u niet aan activiteiten om te doen. Duiken, wandelen langs de wilde kust, zeilen, vissen..... alle vrijetijdsactiviteiten zijn mogelijk in Quiberon.

Wilt u naar het einde van de wereld? Vergeet alles wat u denkt te weten over Brest en kom een stad ontdekken in het hart van de mooiste haven ter wereld. Verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en vervolgens volledig herbouwd, is het vandaag de dag een unieke stad die resoluut op de toekomst is gericht.

Het is moeilijk om een vakantie zo dicht bij de stad Concarneau door te brengen zonder de stad te bezoeken. Een juweel verzegeld in de vesting uit de 14e eeuw, voltooid door Vauban in de 17e eeuw, zult u de atypische charme van deze stad niet kunnen weerstaan. Omgeven door de zee, de visserij bezielt de stad. Concarneau is de eerste tonijnhaven van Europa, voor de meest moedige kunt u de veiling bijwonen vanaf 6.30 uur!

Duik in het hart van Bretagne door een bezoek aan Quimper, wandel door de stad en ontdek de verrassingen die de stad voor u in petto heeft. Het is moeilijk om de kathedraal te missen, waarvan de bouw 3 eeuwen heeft geduurd, waardoor het een van de grote verworvenheden van de gotische kunst vandaag de dag is. Een stad van kunst en geschiedenis, u zult niet teleurgesteld zijn dat u er bent geweest.

De Bretonse eilanden zijn de kleine exotische verrassingen die Bretagne sublimeren. Vele landschappen staan tot uw beschikking: inhammen, uitgestrekte witte zandstranden, azuurblauwe zee.... adembenemende plaatsen. Zeil van eiland naar eiland: het prachtige eiland Glénan, de eilanden Glénan, Houat en Hoëdic..... wacht op u om hun schoonheid te onthullen. Wacht niet langer om ze te bezoeken, bovendien zal het eiland Groix, gelegen tegenover de camping van de Pointe du Talud, u moeilijk te weerstaan!

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI