Camping de la Pointe Talud in de buurt van Lorient in het hart van een dynamische regio

Camping de la Pointe du Talud is perfect gelegen in het hart van Zuid-Bretagne, vlakbij Lorient en Ploemeur. Ontdek een zeer gastvrije camping tussen land en zee en geniet van de vele activiteiten met z'n tweeën, met vrienden of familie in Lorient en omgeving. Geniet van een verrijkende vakantie in een idyllische omgeving waar het platteland in symbiose is met de kust op Camping de la Pointe du Talud.

Lorient, een stad met uitzicht op zee.


Lorient is een stad vol geschiedenis, die tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig werd verwoest. Volledig herbouwd voor 20 jaar in overeenstemming met de contouren van het vooroorlogse plan, is het een van de weinige herbouwde steden die het label "Pays et Villes d'art et d'histoire" heeft gekregen. De stad heeft 4 gebouwen die beschermd worden door de Wet op de Historische Monumenten, waaronder één geklasseerd als historisch monument: de twee paviljoens van het Gabriel Hotel.

Het eerste schip dat gebouwd werd, werd gebouwd in 1667 door de Oost-Indische Compagnie. Er zijn momenteel 6 havens in Lorient: vissershaven (de 2de grootste in Frankrijk), jachthaven, militaire, commerciële en passagiershaven, om nog maar te zwijgen van de voormalige onderzeebootbasis met een offshore racecentrum.

Activiteiten die u niet mag missen in de buurt van Lorient en Camping de la Pointe du Talud

Lorient is een stad die zeer gericht is op watersport. Veel watersportcentra bevinden zich op 20 minuten van de camping Pointe du Talud: zeilen, kajakken of duiken. Een goede plek om deze sporten te beoefenen. Natuur- en/of geschiedenisliefhebbers zullen blij zijn. Lorient is ook bekend om zijn Interceltic Festival, dat elk jaar op slechts 15 minuten van de camping in augustus plaatsvindt, een leuke manier om de Bretoense en Keltische cultuur te ontdekken.

Laat u meeslepen door de ontdekkingen die u in Lorient en omgeving zult doen terwijl u uitrusten op de Camping de la Pointe du Talud en aarzel niet om alle toeristische bestemmingen in Zuid-Bretagne te ontdekken.

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI