Camping de la Pointe du Talud: De Bretonse eilanden te bezoeken

Camping de la Pointe du Talud ligt tegenover het eiland Groix, maar is niet het enige eiland in de omgeving. Bretagne zit vol met vele andere juweeltjes om dringend te ontdekken tijdens uw verblijf in Zuid-Bretagne.

De 5 Bretonse eilanden bij de Camping de la Pointe du Talud

Het eiland GROIX

Groix Island is het dichtstbijzijnde eiland, het is slechts 6 km hemelsbreed. Het eiland Groix heeft een van de weinige bolle stranden van Europa: het Plage des Grands Sables. Dit eiland is authentiek gebleven, u kunt de huizen van de vissers, de wilde kusten ontdekken..... Overal langs de paden, megalieten, fonteinen en wasplaatsen zullen uw ontdekkingen worden onderbroken. Vanuit Lorient en Lomener is het mogelijk om Groix te bereiken.

Mooi eiland aan zee

Belle Ile en Mer is het grootste eiland van Bretagne, het is mogelijk om per boot te komen vanaf Quiberon, gelegen op slechts 1 uur van de camping. Het heeft een veelvoud aan facetten dankzij een rijke en beschermde natuurlijke omgeving. Vele wonderen wachten op u zoals Aiguilles de Port Coton en Pointe des Poulains.

De eilanden Houat en Hoëdic

Bijgenaamd de zustereilanden van Morbihan, ze zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Quiberon. Het eiland Houat is slechts 5 km lang en is een geschenk voor liefhebbers van beschermde natuur. Hoëdic heeft niets te benijden voor zijn kleine zusje, voor de liefhebbers van geschiedenis kunt u de Dolmen de la Croix ontdekken, geklasseerd bij het historisch monument en de Menhir van de Maagd.

De Glenans Archipel

De archipel van Glénans is bereikbaar vanuit Concarneau (op minder dan een uur van de camping). De zeven eilanden van deze archipel brengen u rechtstreeks naar het Caribisch gebied zonder Bretagne te verlaten: White Sand en Turquoise Sea wachten op u.

Ontdek alle plaatsen van Toursime in Zuid-Bretagne, door te verblijven op Camping de la Pointe du Talud.

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI