Verblijf op Camping de la Pointe du Talud en ontdek Concarneau

Verblijf op Camping de la Pointe du Talud en profiteer van uw vakantie om Concarneau te bezoeken, een toeristische stad op minder dan een uur van de camping.

Ontdek de charme van de Concarneau door de vestingwerken, de uitzonderlijke baai en de vele activiteiten om te delen met familie, vrienden of geliefden.

Concarneau, een stad beschut uit de tijd

Al in de 14e eeuw was er een echt stedelijk gebied waar het eiland nu de ommuurde stad is: Concarneau was toen al omgeven door stenen muren. Het trok de aandacht van het leger dankzij zijn strategische positie om vijandelijke landingen te vermijden. De muren werden versterkt, verbouwd, in de loop der eeuwen opgetrokken en in de 17e eeuw door Vauban voltooid.

De stad werd al snel aantrekkelijk: advocaten, kooplieden, vissers.... vestigden zich er en de eerste conservenindustrie werd gebouwd in de 19e eeuw. Sindsdien is de stad blijven groeien en zal ze overstromen in de omliggende gemeenten om uit de muren te komen. Vandaag de dag staat de blauwe stad op de 3e plaats van de gemeenten van Finistère door zijn bevolking en blijft het een bevoorrechte plaats voor watersportactiviteiten.

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI