Ontdek Brest: een dynamische stad

Camping de la Pointe du Talud ligt op slechts 1u30 van Brest, ideaal voor een dagtrip naar het einde van de wereld. De stad grenst aan de zee en biedt het hele jaar door een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten: sport, cultuur, wandelingen..... De cocktail om van de stad te genieten zonder zich te vervelen!

Brest, de geschiedenis van het einde van de wereld

Brest, dat sinds de 3e eeuw door de Romeinen werd bewoond, was lange tijd verantwoordelijk voor de verdediging van de ingang van het Kanaal. Het Bastion Sourdéac getuigt nog steeds van deze geschiedenis. Brest werd in 1593 door Hendrik IV verheven tot de rang van een stad en kent sindsdien een bewogen geschiedenis door de eeuwen heen. Zij heeft het gezicht van deze unieke stad gevormd. Het werd volledig verwoest door luchtbombardementen om de Duitse troepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de onderzeebootbasis landden, te verdrijven. De reconstructie van Brest duurde 14 jaar en er ontstond een nieuwe dynamische stad.

Brest: een stad met veel activiteiten

Brest is een vindingrijke stad. U kunt Océanopolis bezoeken, een oceaanontdekkingspark. Het is de etalage van het mariene universum. Het bezoek aan het stadscentrum neemt u mee door de geschiedenis van de stad, onderweg vindt u het kasteel van Brest met het Nationaal Maritiem Museum, de Tanguytoren voor een historische onderdompeling en het Arsenaal van Richelieu, het symbool van de stad.

Aan de zeezijde zullen natuurliefhebbers niet teleurgesteld worden. De landschappen van de stad zijn bewaard gebleven, vele wandelpaden zijn toegankelijk voor wandelaars. Daarnaast is de Pointe du Finistère de thuisbasis van een van de grootste wegen ter wereld.

Liefhebbers van geschiedenis en natuur, maak gebruik van een uitstapje naar Camping la Pointe du Talud om de wonderen van de stad Brest en de andere toeristische regio's in Zuid-Bretagne te ontdekken.

 
schema

De camping is geopend van 07/04 tot 29/09/2018.

Openingstijden van de receptie van de receptie van de camping:

In het laagseizoen:
9:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00 uur

In het hoogseizoen:
09:00 - 13:00 en 14:30 - 18:30

Contactgegevens
Camping La Pointe du Talud ***
Kamperen in Ploemeur in Morbihan in Zuid-Bretagne
Chemin de Kerroch - 56270 PLOEMEUR
Morbihan - Bretagne Sud France

E-mail

G.P.S : N. 47.699978 E. -3.453936

Région Morbihan Office de tourisme de Lorient Assurance annulation France vélo tourisme Camping ANCV WIFI